søndag 10. august 2014

1000 åpne hager 2014

Det var stort oppmøte på årets 1000 åpne hager, veldig gøy og takk til alle besøkende. Noen kom langveisfra, jeg hadde besøk både fra Hønefoss og Austmarka, og fra mange omkringliggende kommuner. Ikke minst var det mange fra Fet, nære og fjerne naboer. Vi kom litt sent i gang med innskrivningen i hageboken, men jeg vil tippe det var 40-50 mennesker innom, inkludert ca 10 slektninger. Været var bra med unntak av en kjølig periode tidlig på dagen og litt duskregn, det ga seg raskt og solen varmet mot slutten. Besøket var fra 12.00 til 16.30 og jeg rakk ikke å besøke noen andre hager, men etter hva jeg hørte, var det mange som hadde lagt opp ganske ambisiøse hagebesøksruter og mange skulle og innom, eller hadde vært hos de andre hagene som var åpne i Fetsund.

Alternativ skilting til Hagen på Sandbo. Jeg deltok på dette arrangementet også i 2012, det samme med kannene. I år meldte jeg meg på for sent til å få tilsendt plakater.
Hiltrud Hemmersbach fra Hagan og Gabriele Høglend fra Oslo hadde sett seg ut min hage. Hiltrud var fascinert av de mørke nypene på "Lirosen" - Rosa spinosissima 'Altaica' og fikk med seg et eksemplar av den som jeg tilfeldigvis hadde stående i potte, sammen med et eksemplar av det nyeste Rosebladet hvor det er bilde av "Lirosen" på baksiden.

Familien Wennberg fra Gan kom også, Arvind, Ylva, Daniella, Brage og Mark.
Dagen før 1000 åpne hager: Spaden knakk etter intensiv roseplanting.
Hønene var et mye omtalt tema, og vi hadde flere høneshow (med bananmating).


Georginene mine var mye beundret. Bedet de vokser i, må ha fått en solid dose hønsegjødsel i våres. De er de høyere enn meg og veldig frodige. Jeg har flest av den hvite kaktusgeorginen 'My Love' som er veldig lett å overvintre. Denne stripete og spettete har jeg mistet navnet på.
Etter 1000 åpne hager - kannene kan hvile seg etter god innsats.
Jeg vil gjerne delta flere ganger, spesielt hvis det flyttes til siste halvdel av juni når hagen er på sitt flotteste og alle rosene står i blomst.


6 kommentarer:

 1. Så hyggelig at "1000 åpne hager" var et vellykket arrangement for dere! - og takk for titten her på bloggen :-)
  Jeg har selv aldri hatt åpen hage, men synes det er spennende og lærerikt å se andres, så det er et kjempefint tiltak at du og andre hageeiere åpner hagen for publikum en gang i året :-)
  Ha en fortsatt riktig fin kveld.
  Stein

  SvarSlett
 2. Så artig, da :-)
  Jeg har vært på jobb hele helgen. Deltar kanskje hvis datoen blir flyttet til juni, juli eller mai!

  SvarSlett
 3. Takk for hyggelige kommentarer. Jeg tenker at det ville blitt større effekt av arrangementet om det foregår i juni, når hagene er på vei opp. Hageeierne trenger da ikke jobbe like hardt for å få hagen til å se bra ut, det holder kanskje med normal innsats/surfing på tidligere innsats, og kanskje flere vil delta.

  SvarSlett
 4. Så fin hage du har. 1000 åpne hager er veldig moro å være med på, men mye jobb også. Vannkanna var jo et genialt påfunn. Mye finere enn de plakatene vi fikk :)

  SvarSlett
 5. "Thank you for nice information
  Please visit our website unimuda and uhamka"

  SvarSlett